Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 10:53

Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije.

Vučić je uputio čestitku ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

"Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april Dan Vojske Srbije. U spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, ključni trenutak za početak stvaranja moderne srpske države i vojske, proslavljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najveći vojni praznik - Dan Vojske Srbije. Vojska Srbije danas je faktor stabilnosti u zemlji i čitavom regionu i nezaobilazan činilac naučnog, tehnološkog i svakog drugog vida razvoja Srbije. Više od dva veka u nju je i dalje utkana duša naroda iz kog je ponikla, ispunjena ponosom, dostojanstvom i istrajnošću", naveo je Vučić.

On je naglasio da mu pričinjava "neizmerno zadovoljstvo, kao predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije, interesovanje i odziv mladih ljudi na konkurse za prijem u jedinice Vojske Srbije što je pokazatelj da smo na pravom putu".

"Zahvaljujući modernizaciji i opremanju naše vojske, možemo sa ponosom da kažemo da imamo jaku Vojsku Srbije, jaču nego ikala do sada, a još ponosniji možemo biti na naše pripadnike Vojske koji su u ovoj godini postigli značajne rezultate u obuci i osposobljavanju novih vojnika i uspeli da održe zahtevani nivo operativne sposobnosti Vojske Srbije. Snažna vojska ogledalo je jake države, sposobna da zaštiti svoju zemlju i narod i obezbedi im sigurnost i slobodu, jer od toga ne postoji ništa svetije i časnije. Poštovani pripadnici Vojske Srbije čestitam vam Dan Vojske najveći vojni praznik, uveren da ćete kao i vaši preci koračati uzdignute glave i znati da osvetlate obraz svojoj otadžbini, svojoj Srbiji i budete dostojni svog poziva. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!“, poručio je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aleksandar Vučić čestitao Dan Vojske Srbije: Snažna vojska ogledalo jake države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2023

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić čestitao 23. april – Dan Vojske Srbije

Izvor: Danas, 23.Apr.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Milanu Mojsiloviću i vojnicima, uz poruku da je Vojska Srbije danas faktor stabilnosti u zemlji i čitavom regionu i nezaobilazan činilac naučnog, tehnološkog i svakog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.