Vučić: Vojsci drastično veće plate, 500+500+300

Izvor: B92, 08.Maj.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vojsci drastično veće plate, "500+500+300"

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić, u intervjuu za Prvu, osvrnuo se na dobre ekonomske rezultate i najavio povećanje plata i minimalne cene rada u Srbiji.

Kada je reč o vojnoj industriji i vojsci, odlazeći premijer i novoizabrani predsednik Srbije najavio je i da će posao dobiti 1.300 vojnika, ali i da vojsku očekuje drastično povećanje plata.

On je objasnio da će se primiti ukupno 1.300 vojnika, “500 plus 500 plus 300", a kako je rekao sada svi imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po dva para čizama, uniforme, a imaće i drastično veće plate.

“Uspeli smo da od prvih razgovora sa šeikom Muhamedom razvijemo raketu, videćete Lazara trojku u dejstvovanju, Miloša, videćete migove 29 i orlove kojima smo uspeli da obnovimo resurse koj su ubitačno oružje na ovim prostorima, a videćete i novu pušku”, rekao je Vučić uoči vojne vežbe povodom Dana Vojske Srbije

Vučić je prokomentarisao i dobre ekonomske rezultate i najavljeno povećanje minimalca po drugi put.

“Drugo veliko povećanje, prvo je bilo sa 121 na 131 dinara. Sindikati su bili zadovoljni, poslodavci za nijansu manje”, rekao je Vučić, dodajući da će se o novom povećanju razgovarati i sa poslodavcima i sa sindikatima, ali on misli da možemo do povećanja.

Vućić je rekao i da će se prvi put povećati plate u javnom sektoru, ne ministrima već ljudima koji vredno rade u administraciji, ali pre svega povećanje će dobiti vojnici, policajci, nastavnici, učitelji, naučno osoblje i oni u naučnoj delatnosti koji do sada nisu imali povećanja

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VUČIĆ: Vojsci drastično veće plate, ali i drugim profesijama, povećaću plate radnicima, a ne ministrima

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo se na dobre ekonomske rezultate i najavio povećanje plata i minimalne cene rada u Srbiji...Kada je reč o vojnoj industriji i vojsci, odlazeći premijer i novoizabrani predsednik Srbije najavio je i da će posao dobiti 1.300 vojnika, ali i da vojsku očekuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.