Vučić: Srbija sve jača na svakom planu

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija sve jača na svakom planu

Vicepremijer i ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao povodom Dana Vojske da Srbija nije slaba, nego pametna i mudra i da će svakoga dana biti sve jača.

"Napredovaćemo na svakom planu, ali ćemo pobede odnositi razumom i u miru. Za par godina bićemo tako jaki da nikome neće pasti na pamet da nam preti i da nas ugrožava", rekao je Vučić.

Na svečanom prijemu u Domu garde na Topčideru Vučić je naveo da će već ove godine Srbija značajno ojačati svoju vojsku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prvenstveno u oblasti vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Ministar odbrane je ocenio da je Vojska Srbije najjača i najčvršća institucija Srbije u koju građani imaju najviše poverenja.

Govoreći o rešavanju pitanja Kosova načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, rekao je da u Vojsci, kao i u narodu, svi očekuju poboljšanje za državu.

"Vojska Srbije mora da izvršava zadatke legalnih organa vlasti i samo u tom domenu može da ide njena ambicija", rekao je Diković.

Diković je izrazio nadu da će vojska nastaviti sa jačanjem svojih operativnih sposobnosti i da će doći do napretka u oblasti opremanja i modernizacije Vojske Srbije.

Svečanosti su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, vojni atašei, predstavnici verskih zajednica, a prisutan je bio i bivši načelnik Generalštaba Vojske SRJ Momčilo Perišić, nedavno oslobođen optužbi za ratne zločine pred Haškim tribunalom.

Dan Vojske Srbije obeležava se u znak sećanja na 23. april 1815. godine kada je počeo Drugi srpski ustanak.

(Beta, foto: Beta/Nenad Petrović)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VUČIĆ: Srbija je pametna, mudra i sve jača!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Apr.2013

Povodom Dana Vojske, ministar odbrane rekao je da je Vojska najstabilnija institucija, a da ponos i dostojanstvo naše Vojske, zemlje i naroda niko i nikada neće moći da nam otme

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.