Izvor: Radio 021, 03.Dec.2019, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dodatna reforma vojske, stajemo sa kupovinom oružja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija ići na dodatnu reformu vojske, ali to ne znači dodatnu kupovinu oružja.

Kako je Vučić rekao, Srbija će stati sa kupovinom oružja "ali će na pametan način razvijati kompletan sistem odbrane o čemu može mnogo da se nauči od Belorusije".

"Bićemo mnogo snažniji nego danas, mobilniji i brži", rekao je Vučić, u zajedničkom obraćanju sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Vučić je rekao da je doneta takva odluka i da je danas o tome razgovarao sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem.

On je naglasio da Lukašenko nije samo došao u Srbiju za vreme NATO bombardovanja već je i ponudio da piloti, "beloruski junaci dolete ovde i ostave svoje avione migove".

"Tadašnje rukovodstvo sa Slobodanom Miloševićem je u poslednjem trenutku to otkazalo", rekao je Vučić, navodeći da su to detalji koje javnost ne zna.

On je rekao da je Srbija kupila od Belorusije ne mali broj mašina za vatrogasce i za kop u Boru i Majdanpeku.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.