Vučić: Biće značajnih promena u vojsci i policiji

Izvor: B92, 28.Apr.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Biće značajnih promena u vojsci i policiji

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u vojsci i policiji biti značajnih promena.

Kako kaže, o tome je razgovarao i sa ministrima unutrašnjih poslova i odbrane, Nebojšom Stefanovićem i Aleksandrom Vulinom.

"Biće svakako značajnih promena i u vojsci i u policiji", kazao je Vučić novinarima u Beogradu posle ispraćaja četvoro biciklista na putovanje do Istanbula.

Predsednik je dodao da će smena svakako biti, jer "ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se dogodi da kada dođe generalna inspekcija u posetu nekoj jedinici, da ođednom tog dana polovina pripadnika te jedinice nije tu".

Upitan da li zna ko će naslediti načelnika Generalštaba Ljubišu Dikovića kome mandat ističe u maju, ili će mu produžiti mandat, Vučić je kazao da se "time nije bavio".

"Zadovoljan sam radom načelnika, ali nisam se time bavio. Videćemo, da budem iskren, nisam čak ni znao (za isticanje mandata Dikovića), nije me ni vojni kabinet upozoravao jer sam opsednut Kosovom i drugim problemima", kazao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.