Vučević posetio kontingent Vojske Srbije na Kipru: Šef misije Stjuart posebno istakao izuzetan profesionalizam naše Vojske

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jun.2023, 13:47

Vučević posetio kontingent Vojske Srbije na Kipru: Šef misije Stjuart posebno istakao izuzetan profesionalizam naše Vojske

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević u okviru posete Kipru obišao je danas kontingent Vojske Srbije u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru UNFICIP

Stariji nacionalni predstavnik major Dejan Živanović dočekao je ministra Vučevića, a usledio je i susret sa pripadnicima Vojske Srbije, našim "plavim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << beretkama" angažovanim u misiji UNFICIP.

Današnja poseta bila je prilika da se ministar odbrane upozna sa istorijatom misije i učešća naših pripadnika, stanjem i aktivnostima koje se realizuju u zoni operacija i uveravaju se u visok nivo profesionalizma naših pripadnika u izvršavanju dodeljenih zadataka.

U sedištu misije, ministar Vučević je sastao sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kipru i šefom misije UNFICIP Kolinom Stjuartom.

Tokom susreta, šef misije je upoznao ministra Vučevića o značaju izgradnje poverenja dve strane, organizaciji kontakata i pregovora, kao i rešavanju kriznih situacija.

Šef misije Stjuart posebno je naglasio izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u misiji UNFICIP.

Ministar Vučević se danas susreo i sa komandantom vojnih snaga UN na Kipru general-majorom Ingrid Gjerde.

Tokom razgovora, ministar Vučević je pohvalio na dobroj saradnji, profesionalnom odnosu i svakoj podršci kontingentu Vojske Srbije.

General Gjerde upoznala je ministra Vučevića sa organizacijom vojne komponente i zadacima koji proističu iz mandata misije.

Ona je, takođe, istakla da angažovani pripadnici Vojske Srbije u UNFICIP, koji su raspoređeni u pohvalama i multinacionalnoj vodi vojne policije, koje su zadaci ispunjavali profesionalno i odgovarali i odgovarali.

Istaknuta je i dobra saradnja sa svim ostalim pripadnicima misija.

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

U sedištu misije UNFICIP, tokom današnje posete, u Knjigu posetioca ministar Vučević napisao je:

- Znajući da očuvanje nacionalnog mira predstavlja najveći vojni uspeh, pripadnici Vojske Srbije profesionalno i časno obavljaju svoje zadatke u misiji ujedinjenih nacija na Kipru. Na taj način oni grade pogled Vojske Srbije i Republike Srbije u celini, na čemu im s ponosom čestitam. Svojim angažovanjem u misiji Ujedinjenih nacija, Republika Srbija još jednom značajno dokazuje svoju posvećenost očuvanju međunarodnog javnog reda i osnovnih principa Povelje Ujedinjenih nacija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.