Vojska uputila mašine za čišćenje snega u Sjenicu (VIDEO)

Izvor: S media, 08.Jan.2012, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska uputila mašine za čišćenje snega u Sjenicu (VIDEO)

Vojska Srbije uputila je iz kraljevačkog garnizona dve mašine za čišćenje snega tako da će većina puteva prvog i drugog prioriteta u opštini Sjenica od sutra biti prohodna, rekao je danas predsednik te opštine Muriz Turković.

On je agenciji Beta rekao da su u Sjenicu stigle dve mašine za čišćenje snega, a da će sutra biti dopremljeno još osam čistača Vojske Srbije čija pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je, kako je naveo, neophodna.

"Sneg i dalje pada tako da su ponovo ugroženi i putevi prvog prioriteta koje smo danas uspeli da očistimo. U čišćenje snega uključene su sve građevinske i komunalne mašine koje postoje u Sjenici, a u pomoć su nam pritekli 'Putevi Novi Pazar' kao i preduzeće 'Složna braća' iz Nove Varoši", rekao je Turković.

Prema njegovim rečima, nekoliko sela u opštini Sjenica još nema struju, a jedan broj naselja je i dalje bez vode jer je, kako je naveo, nemoguće doći do rezervoara i otkloniti kvarove.

"Činimo sve, ali je presudna pomoć Vojske Srbije kao i specijalizovanih preduzeća iz Novog Pazara i Nove Varoši", rekao je Turković.

Nevreme besni Hrvatskom

Zapad Austrije "potonuo" u snegu (FOTO/VIDEO)

Provala oblaka nad Valjevom

Sjenicu i Peštersku visoravan zahvatilo je snežno nevreme koje traje već dva dana. U Sjenici je visina snežnog pokrivača oko 40 centimetara.

"To ne bi predstavljalo veliki problem da na Pešterskoj visoravni ne duva izuzetno snažan vetar koji stvara nanose koji se kreću i do pet metara", rekao je Turković i dodao da je u takvim vremenskim uslovima nemoguće očistiti svih 550 kilometara lokalnih puteva različistih prioriteta.

U Sjenici je i dalje na snazi odluka o vanrednom stanju zbog snežnih padavina i nevremena.

Prema rečima predsednika opštine Sjenica Muriza Turkovića, danas nije bilo poziva za intervenciju zdravstvenih ekipa u zavejanom području.

Iz Auto-moto saveza Srbije upozorili su danas vozače na teritoriji cela Srbije da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, da voze sporije i da drže veća rastojanja.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.