Vojska uklanja džakove s peskom na Umci

Izvor: Blic, 06.Jun.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska uklanja džakove s peskom na Umci

U mestu Umka na putu između Beograda i Obrenovca pripadnici Vojske Srbije danas su angažovani na uklanjaju džakova s peskom koji su preventivno postavljeni uz tu saobraćajnicu.

Pripadnici vojske, uz pomoć mehanizacije sklanjaju džakove koji su štitili saobraćajnicu od izlivanja reke Save, čiji nivo je tokom poplava koje su zahvatile obrenovačku opštinu i na tom delu izlila iz korita.

Zbog angažovanja mehanizacije saobraćaj se usporeno odvija jer se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po jedna od traka tog put kratkotrajno i povremeno zatvori, javlja Tanjugov reporter s lica mesta.

Uz uklanjanje džakova s peskom Vojska Srbije i danas angažovana na odnošenju kabastog smeća, asanaciji i dezinfekciji trerena i pružanju lekarske pomoći građanima Obrenovca.

Na terenu je, kao i prethodnih dana oko 1.000 pripadnika vojske raznih specijalnosti koji i uz pomoć razne mehanizacije pomažu u sanaciji šteta od poplava.

U kasarnu u Obrenovcu danas je smeštena i prva grupa od oko 120 građana tog mesta koji su zbog polava u prethodnom periodu bili u četiri kolektivna centra u Beogradu.

Za njih su obezbeđeni dušeci, hrana, tehnička voda za pranje ruku i tuširanje kao i lekarska pomoć i sredstva za higijenu.

Do večeras, po planu povratka, u tu kasarnu treba da bude smešteno ukupno 192 osobe za koje su pripadnici Vojske u saradnji sa civilnim strukturama obezbedili sve što je neophodno za privremeni boravak.

U Obrenovcu su postavljene i dve lake poljske bolnice u kojima građani mogu da potraže medicinsku pomoć vojnih lekara.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vojska uklanja džakove s peskom na Umci

Izvor: Mondo, 06.Jun.2014

U mestu Umka na putu između Beograda i Obrenovca pripadnici Vojske Srbije danas su angažovani na uklanjaju džakova s..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.