Vojska prizemljila zalutali sportski avion

Izvor: Blic, 09.Maj.2012, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska prizemljila zalutali sportski avion

Lovačka avijacija Vojske Srbije prizemljila je jutros mali sportski avion italijanske proizvodnje koji je povredio vazdušni prostor Srbije, saoštilo je Ministarstvo odbrane Srbije. Inspektori Direktorata civilnog vazduhoplovstva su izašli u kontrolu.

U trenutku kada je avion primećen podignut je "dežurni par" lovačkih aviona sa aerodroma u Batajnici. Avion je, kako su naveli u upravi, prizemljen između Sremske Mitrovice i Rume.

Inspektori Direktorata civilnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vazduhoplovstva Srbije izašli su u kontrolu da bi utvrdili činjenice oko prizemljenja sportskog aviona koji je povredio vadzušni prostor Srbije, kažu u Direktoratu.

Kako su istakli, inspektori su posle informacije koju je Direktorat dobio od Agencije za kontrolu letenja, otišli na teren kako bi na mestu događaja utvrdili činjenice.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.