Vojska pomaže u deblokadi zavejanih sela u Brusu

Izvor: Radio 021, 15.Mar.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska pomaže u deblokadi zavejanih sela u Brusu

Pripadnici Vojske Srbije među prvima su pritekli u pomoć meštanima dvanaest zavejanih sela opštine Brus gde je već osmi dan na snazi vanredna situacija.

Prema rečima Mikana Stankovića, člana Štaba za vanredne situacije, dva vojna buldožera danas su angažovana na probijanju smetova u potkopaoničkim selima Đerekare i Bozoljin.

"Ljudstvo i teške mašine Vojske od ranog jutra biju bitku sa smetovima od preko tri metra u zaseocima: Božići, Šulovići, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Lukovići i Čelići. Radovi odlično napreduju i sva su očekivanja da će do večeras putevi biti prohodni", kaže Stanković.

On dodaje da vojnike zbog nesebične pomoći meštani daruju vunenim čarapama i rukavicama.

Kako sa terena javlja Zoran Gavrilović, član opštinske Komisije za puteve, osamnaest buldožera angažovano je danas na probijanju snežne lavine u Krivoj Reci, Žarevu, Batoti, Brđanima, Donjim i Gornjim Levićima, kao i Gornjem i Donjem Lipovcu.

"Članovi Štaba za vanredne situacije i rukovodstvo opštine Brus ulažu maksimalne napore na normalizaciji života građana na ugroženom području. Jutros smo započeli sa probijanjem smetova u zaseocima: Pršići, Cvetkovići, Radenkovići, Milici, Kruglica, Babin Breg, Stožer,Šarenice, Borovik, Miljkovići,Vučkovići, Sinđelići, Veličkovići, Mitrovići i Kneževići", kaže Gavrilović i dodaje da se u narednih dva do tri dana očekuje ukidanje vanredne situacije u opštini Brus.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.