Vojska neće dozvoliti pokušaje državnog udara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska neće dozvoliti pokušaje državnog udara

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je danas posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

"Vojska Srbije poručuje svima, i u zemlji i u inostranstvu, da nije i neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Republici Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka", kaže se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Navodi se da je vojska opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost.

Ističe se da bezbednosni izazovi nastali uvođenjem taksi i formiranjem paravojske na Kosovu i Metohiji čine da Vojska Srbije sa pažnjom prati svako dešavanje koje može izazvati nemir među Srbima na KiM i još jednom podseća i Kfor i međunarodnu zajednicu u celini da su oni na prvom mestu odgovorni za mir i bezbednost svih koji žive na KiM.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ocenjuju da je materijalni položaj njihovih pripadnika unapređen i zahvaljuju se vrhovnom komandantu na upornom i posvećenom radu na daljem poboljšavanju materijalnog položaja svih pripadnika vojske i ministarstva kao i na ubrzanoj modernizaciji i jačanju Vojske Srbije.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vojska neće dozvoliti pokušaje državnog udara!"

Izvor: Mondo, 09.Apr.2019

Vojska Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje drzavnog udara i upozorava da bi svi koji ga najavljuju i traže trebalo da odgovaraju u skladu sa zakonom, saopšteno je danas posle zajedničke sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane i Vojske..Foto: MONDO/Stefan Stojanović.."Vojska Srbije poručuje...

Nastavak na Mondo...

Vojska Srbije: Nećemo biti sredstvo za obaranje legitimne vlasti

Izvor: Beta, 09.Apr.2019

Vojska Srbije (VS) neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka niti će dozvoliti pokušaje državnog udara, saopšteno je danas nakon zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS."VS poručuje svima, i u zemlji...

Nastavak na Beta...

IZ VOJSKE SRBIJE NAKON SEDNICE PORUČILI: Nećemo biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji

Izvor: RTV Pink, 09.Apr.2019

Navodi se da je vojska opremljena i spremna da izvrši svako naređenje svog vrhovnog komandanta i da sačuva mir i stabilnost.

Nastavak na RTV Pink...

Vlast i opozicija u nečemu saglasni: Državnog udara neće biti!

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2019, 09:04

Usled velikih tenzija u društvu i pred miting opozicije, vojni vrh Srbije poslao poruku da nije sredstvo za obaranje vlasti. Obradović: Protesti mirni, nenasilni i dostojanstveni. Trifunović: Ništa se neće desiti u subotu VOJSKA Srbije neće dozvoliti nikakve pokušaje državnog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.