Vojska Srbije uzor u regionu i šire

Izvor: Akter, 31.Mar.2015, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije uzor u regionu i šire

Zadovoljan sam analizom operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije (VS) za prošlu godinu jer je uočljiv napredak, rekao je predsednik Nikolić

Nikolić je na skupu na kom je uradjena redovna analiza rekao da će, kao vrhovni komandant, zajedno sa Vladom Srbije uvek pomoći vojsci da ostvari svoje ciljeve, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

On je kazao da je svestan da VS deli sudbinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << gradjana, samim tim i nedaće i da treba otići do svakog vojnika, razgovarati sa njim i uliti mu nadu u bolja vremena.

U toku analize sagledani su uslovi u kojima je Vojska Srbije izgradjivala operativne i funkcionalne sposobnosti, zadaci izvršeni u 2014. godini, stanje kadra i logistike u funkciji izgradnje operativnih sposobnosti, sposobnosti Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Komande za obuku za izvršenje dodeljene misije i elementi operativnih i funkcionalnih sposobnosti za 2014. godinu, kao i druga pitanja koja utiču na održavanje i razvoj sposobnosti Vojske Srbije.

Posle analize organizovan je prikaz naoružanja i opreme koji će biti uvedeni u naoružanje Vojske Srbije u narednom periodu.

Analizi u Domu Vojske u Novom Sadu, koja je bila zatvorena za javnost, osim Nikolića su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.