Izvor: TangoSix.rs, 21.Mar.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije u junu dobija dva polovna radara AN/TPS-70

Kako je u subotu 19. marta preneo FONET, pozivajući se na načelnika Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane general-majora Bojana Zrnića, Vojska Srbije u junu dobija dva američka osmatračka radara AN/TPS-70 koji su kupljeni od Slovenije.
Reč je o polovnim radarima a general Zrnić je na seminaru o međunarodnoj vojnoj saradnji i multinacionalnim operacijama rekao da su oni u odličnom >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << stanju, da su dobro održavani i da su mlađi od onih koje već koristi Vojska Srbije. Pošto su kupljeni na tenderu i kako je reč o robi posebne namene, potrebno je da se ispoštuju procedure vezane za dobijanje dozvola, istakao je general Zrnić.
Sredinom decembra prošle godine Tango Six je ekskluzivno preneo da je srpsko preduzeće Jugoimport SDPR pobedilo na javnom oglasu za prodaju dva radara AN/TPS-70 sa pripadajućim rezervnim delovima.
Tada nam je u Ministarstvu odbrane Slovenije potvrđeno i da će se nastaviti proces prodaje radara kompaniji Jugoimport SDPR u skladu sa objavljivanjem poziva za tender.
The post Vojska Srbije u junu dobija dva polovna radara AN/TPS-70 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.