Vojska Srbije spremna: Gađaju iz modernih artiljerijskih sistema

Izvor: B92, 17.Jul.2023, 20:51

Vojska Srbije spremna: Gađaju iz modernih artiljerijskih sistema

Na poligonu "Pasuljanske livade", pripadnici ariljerijskih diviziona iz sastava Kopnene vojske realizovali su bojeva gađanja.

Oni su gađali iz modernizovanih i savremenih artiljerijskih sistema, koji su nedavno uvedeni u naoružanje Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o završnom segmentu višemesečnog osposobljavanja profesionalnog sastava artiljerijskih diviziona za pružanje vatrene podrške manevarskim jedinicama u napadnim i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrambenim operacijama Kopnene vojske.

Tokom intenzivnih aktivnosti na poligonu, uvežbavane su borbene radnje i postupci posluga samohodnih top-haubica 155 mm B-52 M-15 "nora", samohodnih višecevnih lansera raketa 128 mm M-77 "oganj" i samohodnih haubica 122 vmm 2S1 "gvozdika".

Nakon obučavanja, usledila je realizacija bojevih gađanja, na kojima je u praksi proverena njihova osposobljenost za izvršavanje namenskih zadataka. Odlični rezultati postignuti tokom realizacije bojevih gađanja najbolje govore o kvalitetu obučavanja, ali i o pouzdanosti ovih artiljerijskih oruđa, koja nakon modernizacije imaju veću vatrenu moć, brzinu i preciznost gađanja i ostvaruju veći efekat po cilju istovremenim udarima više projektila.

Opremanje Vojske Srbije savremenim artiljerijskim sistemima i modernizacija postojećih, značajno su unapredili mogućnosti ovog roda Vojske Srbije za ostvarivanje iznenadne, brze i precizne artiljerijske vatre po ciljevima taktičkog, operativnog i strategijskog značaja na velikim daljinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.