Vojska Srbije postavila most u selu Sirča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije postavila most u selu Sirča

Inžinjerija Vojske Srbije postavila je teški mehanizovani most u selu Sirča i povezala stotinak domaćinstva sa Kraljevom, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Most su u petak postavili pripadnici 210. inžinjerijskog bataljona Druge brigade Kopnene vojske i to na mestu gde je nabujala reka srušila postojeći most na lokalnom putu koji se potpuno urušio ostavljajući stotinu domaćinstava odsečene od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostatka sela, Kraljeva i okoline.

"Prisustvovali smo uspešnoj realizaciji zadatka iz treće misije Vojske Srbije - otklanjanje posledica od elementarnih nepogoda i tehničko-tehnoloških nesreća, gde je inžinjerijska jedinica Druge brigade Kopnene vojske nakon nekoliko dana stanovništvo sela ponovo 'spojila sa svetom'", rekao je komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i dodao da je ovo još jedna je potvrda veze vojske i naroda.

Zamenik gradonačelnika Kraljeva Vukman Rakočević, koji je sa generalom prisustvovao podizanju mosta, zahvalio je Vojsci Srbije na brzoj intervenciji u "jer lokalna samouprava nije imala način da bez pomoći vojske reši ovaj problem".

"Nije prvi put da se angažujemo na ovakvim zadacima, ali nadam se da će u budućnosti, pravovremenim preduzimanjem svih adekvatnih mera, biti manje potreba za angažovanjem vojske u otklanjanju ovakvih posledica", izjavio je general Kuzmanović.

Teški mehanizovani most namenjen je za premošćavanje suvih i vodenih, veštačkih i prirodnih prepreka. Maksimalna širina premošćavanja je do 40 metara, a dubina do tri metra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.