Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Srbije održala veliku taktičku vežbu

Na "Pasuljanskim livadama" u nedelju je održana jednostrana taktička vežba Druge brigade kopnene vojske sa bojevim gađanjem "Ibar 2015" na temu "Mehanizovani bataljon u napadu", na kojoj je učestvovalo 800 pripadnika te brigade i korišćeno 63 sredstava ratne tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežbi su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske.

Po završetku vežbe Draganić je čestitao pripadnicima 27. mehanizovanog bataljona i drugih jedinica Druge brigade Kopnene vojske na uspešno realizovanoj taktičkoj vežbi.

- Kruna vašeg obučavanja i osposobljavanja jeste izvedena vežba, koju ste realizovali kvalitetno, sa dobro osmišljenim sadržajima, definisanim i postavljenim ciljem - rekao je Draganić.

On je primetio da su učesnici uložili izuzetan napor, u uslovima koji nisu bili nimalo laki, kako bi dostigli ciljeve vežbe.

- Sa ovog poligona odlazimo zadovoljni, jer smo u domenu obučavanja i osposobljavanja dobili još jednu proverenu jedinicu, a time je naša vojska dobila novi kvalitet i operativne sposobnosti Vojske Srbije su u uzlaznoj putanji - naglasio je Draganić.

Komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Dragoslav Sladaković je istakao da složeni vremenski uslovi nisu omeli starešine i vojnike da uspešno izvrše sve postavljene zadatke i da je najbolji pokazatelj odličnih rezultata na taktičkoj vežbi činjenica da je od 600 meta, 583 uspešno pogođeno.

- Pripadnici Druge brigade su pokazali da su osposobljeni i uvežbani - rekao je Sladaković i dodao da se pretpostavljene komande mogu osloniti na njih.

Na vežbi su prikazani dejstvo izviđačke patrole, dejstvo tenkovskog voda na velikim daljinama, vatrena priprema napada, napad ojačanog mehanizovanog bataljona i drugi sadržaji, dok su gađanja izvedena iz tenka M-84, BVP M-80A, samohodne haubice 122 mm, oklopnog automobila BRDM-2, minobacača 120 mm i POLO M-83.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.