Vojska Srbije je spremna: Uskoro...

Izvor: B92, 18.Jul.2023, 18:55

Vojska Srbije je spremna: Uskoro...

Na poligonu "Borovac" i u bazi "Jug" u toku je završni deo kolektivne obuke voda za zaštitu snaga za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

To je saopštilo danas Ministarstvo odbrane.

Obuka predstavlja deo višemesečnih priprema koje ova jedinica iz sastava Komande za obuku prolazi, kako bi bila u potpunosti osposobljena za realizaciju namenskih zadataka i uspešno angažovanje u misiji.

Tokom ovog dela priprema, vod radi u uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sličnim onima u misiji, a taktički zadaci i supozicije koje rešava u potpunosti su prilagođeni situacijama u kojima se jedinica može naći tokom izvršavanja zadataka u zoni operacije.

Programom su obuhvaćeni sadržaji iz taktičke i fizičke obuke i teme iz međunarodnog humanitarnog prava, sa težištem na realizaciji zadataka prilikom obezbeđenja baze.

Obuka se završava realizacijom taktičke vežbe, na kojoj će u praksi biti provereni obučenost i interoperabilnost jedinice za učešće u misiji. Vojska Srbije angažuje vod za zaštitu snaga u sektoru Zapad misije Ujedinjenih nacija u Libanu od 2014. godine u sastavu italijanskog kontingenta.

Osnovni zadatak jedinice je obezbeđenje baze u kojoj su smeštene snage Ujedinjenih nacija. Osim ovog voda, Vojska Srbije u Libanu angažuje i pešadijsku četu, štabne oficire i element nacionalne podrške, koji se nalaze u sektoru Istok.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.