Vojska Srbije je spremna

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 20:15

Vojska Srbije je spremna

Prikaz osposobljenosti kadeta završne godine Vojne akademije održan je danas na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Kadeti završne godine rodova Pešadije i Oklopnih jedinica realizovali su taktičku vežbu sa bojnim gađanjem po temama - Ojačani streljački vod na oklopnom borbenom vozilu "Lazar-3" u odbrani i Ojačani tenkovski vod u napadu iz pokreta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

U završnoj vežbi učestvovali su i kadeti modula Inžinjerija, Vazdušno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osmatranje i javljanje, Vojnomašinsko inženjerstvo, Vojnoelektronsko inženjerstvo, Opšta logistika i Saobraćaj i transport. Oni su na "Pasuljanski livadama" prikazali rad telekomunikaciono-informatičkog centra, centra VOJ, intendantske stanice, stanice za održavanje, zatim rad stanice za snabdevanje, rad na transportu ubojnih sredstava i prikaz rada inžinjerije.

Osim kadeta završne godine, u vežbi su učestvovali i kadeti treće godine – smer Pešadija i slušaoci Kursa za rezervne oficire generacija "mart 2023". Za prikaz završne vežbe angažovani su tenkovi M-84, oklopna borbena vozila "Lazar 3", borbena vozila pešadije M-80, minobacači 82mm, kao i ostala specijalna teretna i transportna vozila.

Vežbi su prisustvovali načelnik Vojne akademije pukovnik vanr. prof. dr Srđan Blagojević i predstavnici Univerziteta odbrane i Vojne akademije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.