Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2016, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni sindikat podneo krivičnu prijavu protiv Dikovića

Vojni sindikat Srbije saopštio je da je podneo krivičnu prijavu protiv načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića i još dvojice oficira zbog "ometanja i sprečavanja" javnog okupljanja članova tog sindikata, koje je održano u nedelju ispred zgrade Generalštaba.

Vojni sindikat u saopštenju navodi da je Diković naredio načelniku Uprave za ljudske resurse Stojanu Konjikovcu da sve pripadnike Vojske upozna sa opasnostima učešća na protestu. U saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koje je potpisao predsednik sindikata Novica Antić, dodaje se da su pripadnici Vojske obmanjivani da je skup uperen protiv države.

Diković se, prema krivičnoj prijavi Vojnog sindikata, tereti da je načelniku Uprave vojne policije Rajku Milovanoviću naredio da prati i fotografiše učesnike protestnog skupa.

Krivična prijava je podneta i protiv Konjikovca i protiv Milovanovića. Vojni sindikat je saopštio da navode iz krivične prijave potkrepljuje i izveštajem Policijske uprave za Beograd i aktom Uprave za ljudske resurse Vojske Srbije i izjavama svedoka koji su članovi Vojnog sindikata.

Autor: agencije

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.