Vojni piloti oduševili građane

Izvor: Politika, 07.Apr.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni piloti oduševili građane

BEOGRAD – Pripadnici vojnog vazduhoplovstva prikazali su danas građanima na aerodromu Batajnica sposobnosti u pilotiranju vojnim avionima i helikopterima.

U akciji „Otvoreni dan”, namenjenoj druženju građana i vojnika, prikazan je atraktivan letački program i taktičko-tehnički zbor jedinica, a prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Šutanovac.

Ministar Šutanovac je izrazio zadovoljstvo uspešno izvedenim letačkim programom, ali i odzivom građana, najavivši >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da će iste akcije tokom aprila biti organizovane u svim kasarnama u Srbiji.

„U okviru promocije Vojske Srbije i njenih operativnih sposobnosti, tokom aprila biće organizovane akcije 'Otvoreni dan', tokom kojih će građani moći da vide kakvom opremom raspolaže vojska, ali i mogućnosti koje njeni pripadnici imaju u korišćenju te opreme”, rekao je on novinarima.

Šutanovac je podsetio i da će na aerodromu Batajnica, 2. septembra, biti organizovan veliki međunarodni aero-miting, u okviru proslave 100 godina vojnog vazduhoplovstva u Srbiji.

Ministar odbrane je istakao i da je to jubilej koji nemaju mnoge zemlje širom sveta.

„Želimo da približimo vojno vazduhoplovstvo građanima i da pokažemo da je to jedan od najvažnijih vidova Vojske Srbije”, rekao je Šutanovac.

U letačkom programu učestvovali su helikopteri „gazela” i „mi-17”, kao i avioni „supergaleb”, „mig-21” i „mig-29”.

Posetioci su uz te letilice, mogli da vide i avione „utva”, „lasta”, „supergaleb”, „orao” i „antonov”, helikopter „mi-8”, raketne sisteme „kub” i „neva”, kao i opremu koju koristi brigada veze.

Građani su videli i prikaz bojevog gađanja, realizovanog prošle godine na poligonu Šabla u Bugarskoj.

Tanjug

objavljeno: 07.04.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.