Vojni oficir upravnik zatvora u Nišu

Izvor: Mondo, 15.Mar.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojni oficir upravnik zatvora u Nišu

Potpukovnik Vojske Srbije Aleksandar Grbović raspoređen je na mesto upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu, rečeno je danas Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Za njegovog zamenika određen je državni službenik sa velikim iskustvom na poslovima načelnika, zamenika kao i upravnika u okviru sistema izvršenja krivičnih sankcija Željko Gradiška, dodali su u Upravi.

Uprava je, nakon identifikovanja problema nepopunjenosti radnog mesta upravnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u niškom zatvoru, sa posebnom pažnjom pristupila traženju adekvatnog kadrovoskog rešenja za mesto upravnika te ustanove, s obzirom na to da je reč o velikoj i važnoj instituciji u sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

S ciljem da se unapredi rad te ustanove i ostvare još bolji odnosi sa lokalnom upravom, istovremeno su raspoređeni upravnik i zamenik upravnika Kazneno-popravnog zavoda u Nišu i tako popunjena oba radna mesta, naveli su u Upravi.

Vršiocu funkcije zamenika upravnika koji se nedavno pominjao u vezi sa rešenjem o suspenziji jedne od zaposlenih u tom zavodu Valentine Krstić, koja je od Agencije za borbu protiv korupcije dobila status uzbunjivača, nije produžen ugovor o radu.

Dakle, Krstićeva nije "smenila" upravnika zatvora, kako su to spekulisali pojedini mediji, jer on nije ni postojao, odnosno radno mesto upravnika nije bilo popunjeno.

Na čelu zatvora bio je zamenik upravnika, kome je u međuvremenu istekao ugovor, a koji mu nije produžen.

Rešenje o suspenziji Krstićeve, koja je Agenciji ukazala na određene nepravilnosti u radu niškog zatvora, stavljeno je van snage, po nalogu Ministarstva pravde i državne uprave.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Smenjen" upravnik niškog zatvora

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2013

Nakon skandala sa suspendovanjem Valentine Krstić koja je upozorila na korupciju, Uprava za izvršenje zavodskih sankcija imenovala je novog upravnika Kazneno-popravnog zavoda Niš i njegovog zamenika.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.