Izvor: RTS, 05.Dec.2022, 15:11

Vojna vežba u Nikincima, u fokusu prikaz dronova - prisustvovao Vučić

Na poligonu u Nikincima održana vojna vežba pripadnika Vojske Srbije, u prisustvu predsednika Srbije i vrhovnog komandanta oružanih snaga Aleksandra Vučića. "Utva" će morati da pravi bespilotne letelice i nadam se da će od aprila krenuti serijska proizvodnja, rekao je Vučić.
Tokom vojne vežbe prikazana je najmodernija oprema koju poseduju jedinice Vojske Srbije, a u fokusu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je upotreba dronova.

Prikazani su ne samo dronovi za izviđanje terena, već i bespilotne letelice koje mogu da nose ubojna sredstva.
Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović. 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, posle prisustvovanja vežbi na poligonu u Nikincima, da je zadovoljan prikazanom opremom i njenim mogućnostima.
"Videli smo kako deluju bespilotne letelice, besposadne, robotizovane mašine. Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada", rekao je Vučić novinarima.
Predsednik je dodao da da su po prvi put mogli da se vide "obada", "vrapca" i "pegaza" koji je navodio naše "orlove", a oni nepogrešivo pogodili svoje ciljeve.

"Više ne tučemo nasumično, možemo da pogađamo vrlo precizno i danju i noću", objasnio je predsednik Srbije.
Vučić je rekao se naša zemlja pokušava razvijati i sa privatnim sektorom bespilotne letelice.
"Videli ste 'malog miloša' kako je jednokratnim, raketnim bacačima zoljama sve pogodio. Dobro je da to sve vidimo, jer moramo brzo da radimo, da napredujemo jer je važno da u svakom trenutku zemlju zaštitimo i sačuvamo, kao i što više ljudskih života sačuvamo", istakao je on.

Vučić je rekao da će "Utva" morati da pravi bespilotne letelice, i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.
"Naručili smo mnogo dronova-kamikaza, i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ako se sve to 'utegne' i popravi, napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku", zaključio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić na poligonu u Nikincima: Dronovi i bespilotne letelice na vojnoj vežbi

Izvor: 24sedam.rs, 05.Dec.2022

Vežbi prisustvuju i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović

Nastavak na 24sedam.rs...

Vučić na vojnoj vežbi u Nikincima: Pegaz navodio Orlove na ciljeve, Utva započnije proizvodnju besposadnih letelica, naručili smo mnogo dronova-kamikaza, počinjemo i da ih pravimo

Izvor: TangoSix.rs, 05.Dec.2022

U Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“ danas je održana vojna vežba kojoj su, između ostalih, prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. Akcenat vežbe je bila upotreba...

Nastavak na TangoSix.rs...

MINISTAR ODBRANE SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM U NIKINCIMA Vučević: Oduševile su nas naše „ptice”- dronovi ispunile sve zadatke

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Dec.2022

Na poligonu u Nikincima održana je vojna vežba pripadnika Vojske Srbije, u prisustvu predsednika Srbije i vrhovnog komandanta oružanih snaga Aleksandra Vučića. Vežbi su prisustvovali i ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba vojske Srbije general...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.