Vežba po karakteru, obimu i sadržaju puna simbolike

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vežba po karakteru, obimu i sadržaju puna simbolike"

Vojska Srbije organizuje od 8. do 11. novembra na više lokacija najveću vojnu vežbu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika i 645 borbenih sistema.

Vojnu vežbu najavio je večeras načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Mojsilović je rekao da će vežba biti održana na deset lokacija istovremeno i uz bojevo gađanje i dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je po obimu i sadržaju u mnogome veća u odnosu na vežbe koje izvode zemlje u regionu.

Mojsilović je rekao da vežba ima puno simbolike.

"Vežba je i po karakteru i po obimu i sadržaju puna simbolike. Sto godina je od herojske pobede Srpske vojske u Prvom svetskom ratu, učestvovaće 100 tenkova, 100 oklopnih vozila, 100 artiljerijskih i raketnih sistema, što zemaljskih što PVO, učestvovaće i Rečna flotila i drugi kapaciteti", rekao je on.

Načelnik Generalštaba VS je podsetio da je u toku uvođenje u naoružanje većeg broja borbenih sistema, poput oklopnog transportera Lazar 3, samohodne haubice Nora, oklopnog vozila Miloš, novih čamaca, pešadijskog i streljačkog naoružanja i zaštitne balističke opreme.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mojsilović najavio najveću vojnu vežbu u Srbiji i regionu

Izvor: Beta, 03.Nov.2018

Vojska Srbije organizuje od 8. do 11. novembra na više lokacija najveću vojnu vežbu u kojoj će učestvovati oko 8.000 pripadnika i 645 borbenih sistema, najavio je večeras načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović.Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Mojsilović je rekao da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.