Veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor: Press, 09.Mar.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

U martovskom roku planirano je da se u Vojsku Srbije uputi 540 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem - 500 kandidata u centre za obuku i 40 na Kurs rezervnih oficira, saopšteno je iz Vojske Srbije.
Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem "prijavilo se 3.042 kandidata ili 563 odsto od plana uputa i to 2.881 kandidat za centre za obuku Vojske Srbije i 161 za Kurs za rezervne oficire"
U centre za obuku Vojske Srbije upućena su 502 kandidata i svi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su se odazvali dok je na Kurs za rezervne oficire upućen 41 kandidat i svi su se takođe odazvali.
Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem upućeno je 58 i to 54 u centre za obuku i četiri na Kurs za rezervne oficire, navela je Vojska Srbije u saopštenju na svojoj Internet stranici.
Vojska Srbije je profesionalna, ali je ostavljena mogućnost da mladići i devojke dobrovoljno služe vojni rok sa oružjem.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Veliko interesovanje za dobrovoljno služenje vojnog roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Mar.2013

BEOGRAD -..Za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i na Kurs za rezervne oficire u martu se prijavilo ukupno 3.042 mladića i devojaka, odnosno skoro šest puta više od planiranog broja...U martovskom roku planirano je da se u Vojsku Srbije uputi 540 kandidata na dobrovoljno služenje vojnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.