VUČIĆ O SNIMKU: Srbija u više navrata dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2019, 02:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUČIĆ O SNIMKU: "Srbija u više navrata dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije"

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je snimak, na kojem se vidi kako ruski obaveštajac Georgij Kleban daje novac srpskom obaveštajcu, napravljen 24. decembra 2018. godine, a da ga nije sačinila naša služba VBA, ali da je bila potpuno upoznata sa slučajem.

- Prateći objekat obrade, naše službe bezbednosti su došle do podataka da će se u Zemunu, tog dana negde oko 18 sati, penzionisani pripadnik VS, potpukovnik Z.K. sastati sa Georgijem Klebanom - preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Vučić na pres konferenciji nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sa njim je, dodao je, uočeno 10 kontakata sa tri konspiratvina izvora, a tri puta Kleban uručuje novac pripadnicima VS, za šta postoji dokumentacija.

Predsednik je istakao da je Srbija u više navrata konstatovala i dokumentovala kontakte Klebana sa pripadnicima Vojske Srbije.

Dodao je da postoji dokumentacija o kontaktima nekih drugih pripadnika ruske službe bezbednosti sa pripadnicima vojnih struktura Srbije, sa čim se ne izlazi u javnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stejt department za RSE: Zabrinutost zbog izveštaja o ruskom uplitanju u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2019

"Zabrinuti smo zbog izveštaja o nepriličnom ruskom uplitanju u Srbiji. Sjedinjene Države podržavaju napore Srbije da istraži ovaj incident i podstiču Vladu da odgovorne za ove nezakonite aktivnosti smatra odgovornim, u skladu sa vladavinom zakona", saopštio je portparol Stejt departmenta Radiju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.