VS na vojnoj vežbi Saber Guardian 2017

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VS na vojnoj vežbi "Saber Guardian 2017"

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovaće na multinacionalnoj vežbi "Saber Guardian 2017" koja se od 7. do 22. jula 2017. godine paralelno izvodi na poligonima u tri susedne države - Mađarskoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Multinacionalna vežba "Saber Guardian 2017" sastoji se od 17 komandno - štabnih vežbi, vežbi podržanih računarskim simulacijama, taktičkih i taktičkih vežbi sa bojnim gađanjem, sa oko 40.000 učesnika iz 22 države, saopštilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Ministarstvo odbrane.

Cilj vežbe je razvijanje interoperabilnosti i unapređenje operativnih sposobnosti Balkanskih vojnomedicinskih snaga, koji će tokom vežbe razviti laku poljsku bolnicu novoa dva i prikazati spremnost za izvršavanje zadataka brzog odgovora na krizne situacije koji se ogledaju u zbrinjavanju masovno povređenih i obolelih.

U Bugarskoj biće održana taktička vežba sa bojnim gađanjem "Saber Guardian - Peace Sentinel 17" na kojoj će učestvovati 30 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske, zajedno sa vojnicima i starešinama oružanih snaga SAD i Bugarske.

Na vežbi jedinica za specijalne operacije "Saber Guardian - Black Swan 17" u Mađarskoj, učestvovaće 23 pripadnika Specijalne brigade Kopnene vojske Vojske Srbije, u sklopu borbene grupe za specijalne operacije u čijem sastavu su i pripadnici oružanih snaga Makedonije i Mađarske.

Pripadnici Uprave za vojno zdravstvo i Vojnomedicinske akademije Ministarstva odbrane, ukupno 26, u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga, učestovaće na vežbi "Saber Guardian 17 - Mascal" u rumunskoj vojnoj avio bazi "Mihail Kogalniceanu", zajedno sa pripadnicima vojnog zdravstva iz BiH, Makedonije, Slovenije i Crne Gore.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.