VOJSKA SRBIJE RASPISALA KONKURS ZA SPECIJALNE JEDINICE Evo ko može da se prijavi, OVO su uslovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2023, 07:02

VOJSKA SRBIJE RASPISALA KONKURS ZA SPECIJALNE JEDINICE Evo ko može da se prijavi, OVO su uslovi

Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra 2023. godine mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina.

Na osnovu Odluke predsednika Republike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su danas drugi ciklus konkursa za prijem novih pripadnika u 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre“.

Prijave za konkurse, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji će biti otvoreni do 30. septembra 2023. godine mogu da podnesu svi zainteresovani mladići i devojke koji imaju do 30 godina.

Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

Sve one koji uspešno prođu zahtevne zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka koja obuhvata više eliminacionih faza, a najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci uz mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

One koji postanu pripadnici i stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije uz kontinuiranu obuku i usavršavanje, očekuje rad sa najsavremenijim naoružanjem i opremom.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici "Kobri“ službovati u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozivaju sve zainteresovane kandidate da na delu dokažu odgovornost, spremnost, hrabrost i patriotizam služeći svojoj zemlji kao pripadnici elitnih specijalnih jedinica.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.