VOJSKA SRBIJE POMERILA GRANICE U NAORUŽANJU: Novi PVO sistem PASARS kao mini Pancir? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 18:38

VOJSKA SRBIJE POMERILA GRANICE U NAORUŽANJU: Novi PVO sistem PASARS kao mini Pancir? (VIDEO)

Srbija sa novim varijantama sistema PVO PASARS koje koriste i radarski navođene rakete ulazi u klub vrlo malog broja zemalja u svetu koje takve sisteme mogu da konstruišu i proizvode, a to znači da će u skorijoj budućnosti imati potpuno domaću trupnu PVO.

Prošli vojni prikaz je prikazao domaći sistem PVO kratkog dometa u vrhuncu svog razvoja i pored varijatne PASARSA sa PVO raketama “Igla” i “Strela-2M” prikazan je i sa novim francuskim raketama PVO “Mistral >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 3+” za koje se na društvenim mrežama i u pojedinim medijima navodilo već u poslednjih godinu i po dana sa su instalirane na ovaj sistem PVO, a one su zapravo tek nedavno integrisane na PASARS-a.

Naime, na vojnom prikazu “Granit 2023” je prikazana nova varijanta sistema trupne PVO PASARS sa radarom koji će služiti za osvetljavanje ciljeva i navođenje tri tipa novih PVO raketa zemlja vazduh, a to su:

IC navođena raketa RLN-IC.

Nova PVO raketa koja je prikazana na pomenutoj vojnoj izložbi RLN-TK.

Treća takođe nova srpska PVO raketa je RLN-RF sa poluaktivnim radarskim samonavođenjem.

Detaljnu analizu domaćih PVO sistema možete pogledati u videu DOLE.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.