VOJSKA SRBIJE ODMAH REAGOVALA: Brza akcija naših oružanih snaga blizu granice sa Hrvatskom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2023, 18:15

VOJSKA SRBIJE ODMAH REAGOVALA: Brza akcija naših oružanih snaga blizu granice sa Hrvatskom (FOTO)

Oglasilo se Ministarstvo odbrane

Pripadnici pontonirskog bataljona iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije postavili su pontonski most preko Velikog bačkog kanala na regionalnom putu koji spaja Apatin i Sombor.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, most je postavljen na molbu Zapadnobačkog upravnog okruga, dužine je 30 metara i ukupne nosivosti 60 tona, a moći će da ga koriste pešaci, motociklisti i putnička motorna vozila. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Pontonski most će biti u funkciji do završetka radova na rekonstrukciji obližnjeg mosta na regionalnoj saobraćajnici, a Vojska Srbije je njegovim postavljanjem olakšala život meštanima ovog kraja, koji više neće morati da koriste alternativne pravce, navodi se u saopštenju.

- Nakon neophodnih provera i postavljanja signalizacije, most je predat na eksploataciju Zapadnobačkom upravnom okrugu, a o njegovom održavanju i sigurnosti staraće se inžinjerijska radna grupa koju čine pripadnici Rečne flotile. Oni će na mostu dežurati dvadeset i četiri časa dnevno i biti zaduženi za regulisanje saobraćaja, navođenje vozila, dotezanje sajli i kontrolu spojnica - dodaje se u saopštenju.

U toku priprema za realizaciju aktivnosti, prevoženja plovnih članaka i postavljanja mosta realizovana su uvežbavanja profesionalnog sastava Rečne flotile pontonirske specijalnosti, čime je dodatno unapređena njihova osposobljenost za izvršavanje namenskih zadataka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.