VOJSKA SRBIJE IZVELA BOJEVO GAĐANJE: Prisustvovala delegacije Mađarske u poseti Beogradu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 10:54

VOJSKA SRBIJE IZVELA BOJEVO GAĐANJE: Prisustvovala delegacije Mađarske u poseti Beogradu (VIDEO)

Bojevim gađanjima prisustvovala je delegacija Ministarstva odbrane Mađarske.

Tokom današnje aktivnosti Vojske Srbije, prikazano je gađanje iz daljinski upravljive borbene stanice sa mitraljezom kalibra 12,7 mm ugrađene na višenamenskom vozilu "Miloš" 4x4 na daljinama od 500 m do 1200 m, kao i gađanje iz daljinski upravljive borbene stanice 20/3 mm KERBER na novoj generaciji višenamenskog vozila "Miloš 2" pogona točkova 4x4 i povećanog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kapaciteta sa 10 sedišta, na daljini od 1200 m.

Takođe, prikazano je i gađanje posade iz višenamenskog vozila "Miloš" 4x4 na bliskim rastojanjima radi simulacije borbe u zasedi te mogućnost vozila "Miloš" u savladavanju prepreka po savremenim svetskim standardima.

Tokom današnjeg dana realizovano je i gađanje samohodne top-haubice kalibra 155mm B-52 M-21 "NORA" na daljinama većim od 20 km, uz upotrebu domaćeg sistema za upravljanje vatrom.

Ono što je posebno interesantno je da je bojevim gađanjima prisustvovala delegacija Ministarstva odbrane Mađarske predvođena nacionalnim direktorom za naoružanje Mađarske, generalom Laslom Tombolom, koja boravi u Srbiji u okviru planiranih aktivnosti sa ciljem jačanja bilateralne vojno-tehničke saradnje.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.