VOJSKA SRBIJE DOBIJA SVOJ PRVI PRAVI HUMVEE Stiže MOĆNO pojačanje od čak 5.000 dronova, ali tu se priča ne završava (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 15:14

VOJSKA SRBIJE DOBIJA SVOJ PRVI PRAVI "HUMVEE" Stiže MOĆNO pojačanje od čak 5.000 dronova, ali tu se priča ne završava (VIDEO)

Veliki dani su pred nama

Najznačajnija vest objavljena tokom posete predsednika Srbije Vojnotehničkom institutu je da će Vojska Srbije do kraja godine primiti u naoružanje 5.000 kamikaza dronova "Komarac" koji je opremljen specijalizovanom bojevom glavom koja ima masu od 1, 2 i 5 kg, a da će prva serija ovih kamikaza dronova biti proizvedena do 30. marta u seriji od 50 letelica.

Nova naoružana varijanta bespilotne letelice "Vrabac" će kako je rečeno od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strane inženjera Vojnotehničkog instituta koji rade na ovom projektu biti gotov do septembra ove godine.

Po izjavi predstavnika kompanije "Yugoimport SDPR" nova samohodna top-haubica NORA NG se testira ovih dana i ulazi na ispitivanje u Tehničko-opitni centar od maja do juna ove godine.

Takođe od strane zamenika direktora kompanije "Yugoimport SDPR" Aleksandra Lijakovića je najavljena i premijera novog oklopno-borbenog vozila koje se u kooperaciji sa američkom kompanijom "AM General" radi na šasiji njihovog borbeno-oklopnog vozila, a predstavljaće prvi pravi sprski Humvee. Više o tome saznajte u videu ispod.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.