VOJSCI SRBIJE DVE AVIO CISTERNE OD DANSKE

Izvor: Kurir, 07.Sep.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJSCI SRBIJE DVE AVIO CISTERNE OD DANSKE

BEOGRAD - Ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen uručila je, na aerodromu u Batajnici, ključeve dve nove cisterne za avionsko gorivo koju je ta zemlja obezbedila za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Srbije.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je ambasadorka Danske ključeve uručila državnom sekretaru Ministarstva Zoranu Jeftiću, a da su svečanosti prisustvovali i zamenik komandanta Vazduhoplovstva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << brigadni general Sreto Malinović, i komandant 204. vazduhoplovne brigade, pukovnik Predrag Bandić.

Prisustvovale su i posade cisterni iz Danske, sa kolegama iz 24. Vazduhoplovno-tehničkog bataljona Vojske Srbije.

Državni sekretar Jeftić zahvalio je danskoj delegaciji i ambasadorki na drugoj donaciji te vrste.

"Sa zadovoljstvom mogu reći da donacija predstavlja nastavak kvalitetne i svestrane saradnje naše dve države i vojski. Nakon potpisivanja memoranduma o bilateralnoj vojnoj saradnji 2004, Danska je donirala više od tri miliona evra VS kroz pomoć raznim programima opremanja i obuke", rekao je Jeftić.

On je ocenio da će donacija cisterni doprineti kvalitetu operativne osposobljenosti Vazduhoplovstva VS.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.