VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U NIŠU: Nameštala tendere u Vojsci Srbije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2023, 13:15

VELIKA AKCIJA HAPŠENJA U NIŠU: Nameštala tendere u Vojsci Srbije!

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Vojnom policijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su tri osobe koje se sumnjiče da su izvršile krivično delo davanje mita i još jednu osobu koja se tereti za krivično delo primanje mita u produženom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trajanju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita, policija je uhapsila odgovorno lice preduzetničke radnje iz Beograda i odgovorno lice još jednog privrednog društva, kao i još jednu osobu, dok se za krivično delo primanje mita u produženom trajanju tereti vojni službenik Vojske Srbije.

Kako se sumnja, oni su od decembra 2020. do maja 2021. godine preko svojih tekućih računa i računa svojih privrednih društava uplatili osumnjičenoj na njen tekući račun i račune članova njene porodice ukupno 127.000 dinara, kako bi izvršila službenu radnju koju ne bi smela da izvrši i suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama, privilegovala privredna društva kao najpovoljnije ponuđače u postupku javne nabavke, bez upućivanja poziva za podnošenje ponuda svim ponuđačima određenih okvirnim sporazumom i bez zahtevanja reklamacije ranije izvedenih usluga.

Osumnjičena je, kako se sumnja, preduzetim radnjama navela odgovorna lica Vojske Srbije da se sa navedenim privrednim društvima zaključe ugovori za izvođenje radova na održavanju objekata i instalacija i nabavku materijala za tekuće popravke i održavanje zgrada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.