Unapređeno osam oficira povodom Dana Vojske

Izvor: Studio B, 24.Apr.2015, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unapređeno osam oficira povodom Dana Vojske

Ukazom predsednika Republike Srbije povodom Dana Vojske, 23. aprila, u viši čin unapređeno je osam oficira Vojske Srbije, dok su zlatne i srebrne medalja za izuzetne zasluge uručene devetnaestorici oficira i predstavnicima osam sastava Vojske Srbije.

Pored toga, još 32 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovana su zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu. Odlikovanja je uručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ministar odbrane Bratislav Gašić.

Gašić je kazao da su odlikovani pripadnici VS prošle godine, naročito tokom majskih poplava, pokazali koliko su "spremni, požrtvovani, hrabri i odlučni".

"Potvrdili ste da ste patriote i da ponosno sledite tradiciju. Pokazali ste da Vojska predstavlja važan segment suvereniteta države. Svi vi pokazali ste da nema nerešivih situacija i da ćete uvek stati u prvi red kada treba da se odbrani otadžbina i da se zaštite naši građani", kazao je Gašić.

On je oficirima koji su danas unapređeni i odlikovani poručio da "od ovog trenutka predstavljaju elitni deo sistema odbrane", ali da to sa sobom povlači i odgovornost da budu primer ostatku vojske.

U čin general-potpukovnika vanredno je unapređen komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović. U čin general-potpukovnika unapređeni su komandant Komande za obuku general-major Đokica Petrović i zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Želimir Glišović. U čin brigadnog generala unapređeni su načelnik uprave za strategijsko planiranje sektora za politiku odbrane pukovnik Slobodan Joksimović i načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije pešadijski pukovnik Stojan Konjikovac. U isti čin unapređeni su i komandant Prve brigade Kopnene vojske pešadijski pukovnik Željko Petrović, komandant Specijalne brigade Kopnene vojske pešadijski pukovnik Zoran Veličković i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva Ratnog vazduhoplovstva i PVO pukovnik artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazduhoplovna dejstva Sava Milenković. Dodeli ordenja i unapređenja u Kamenoj palati u Beogradu prisustvovali su i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, kao i kolegijum načelnika Generalštaba i Ministarstva odbrane.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.