Umesto ništa očekujemo bar nešto

Izvor: B92, 24.Mar.2013, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Umesto ništa očekujemo bar nešto"

Beorgad -- Aleksandar Vučić kaže da u sedmoj rundi pregovora sa Prištinom Srbiji nije bilo ponuđeno ništa i da se nada da će joj u nastavku biti ponuđeno "bar nešto".

"Ako Srbiji bude ponuđeno ništa, ništa ne morate ni da prihvatite niti da odbijete. Besmisleno je o tome i izjašnjavati se", rekao je Vučić novinarima posle polaganja venaca na spomenik poginulim pripadnicima Vojske Srbije u Zemunu.

On je dodao da se nada da će 2. aprila u Briselu Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ipak nešto biti ponuđeno jer je to u interesu i Evrope, i regiona.

"Mi smo ponudili mnoge ustupke, koncesije i kompromise a zauzvrat smo dobili ništa. Očekujemo ako ne mnogo onda bar nešto od druge strane", poručio je Vučih.

Vučić je rekao da je uveren da će 2. aprila Srbiji ipak biti ponuđeno nešto o čemu će moći da se izhajašnjava, o cemu može da se dogovori i da "obradujemo naše građane da možemo u punoj brzini da idemo u modernizaciju i napredak zemlje", ali da "to ne zavisi od nas".

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku najvažnije je da razgovara o budućnosti našeg naroda, o onome šta je to sto možemo da učinimo da bismo zemlju modernizovali, da bi krenula napred.

"Nadam se da ćemo u tome uspeti. Ako u tome ne uspemo, mi ćemo javno izaći pred građane i, kao i ovoga puta, ništa nećemo kriti, već ćemo reći ko je za šta odgovoran i kriv, šta je to sto nam je bilo ponuđeno", rekao je Vučić.

On je istakao da je cilj ove vlade pre svega napredak, modernizacija, bolja, drugačija i uspešnija Srbija, a da ako neko pokuša u tome da ih zaustavi, da će morati da objasni i narodu i celoj međunarodnoj zajednici zašto to čini.

Na pitanje da li će uskoro imati kontakte sa visokom predsatvnicom EU Ketrin Ešton, Vučić je rekao da ih očekuje.

"Već je bilo različitih kontakata sa nekim važnim predstavnicima međunarodne zajednice. Očekujem da će ih biti još. Ja sam ponovio stav koj sam trekao celokupnoj javnosti i ministrima u Vladi Srbije, a to je da Srbija želi napredak, razmišlja o modernizaciji, gleda u budućnost. Ali mora nešto da ponudi svom narodu, ne može svom narodu da da ništa", rekao je Vučić.

Srbija, kako je dodao, tako neodgovorno ne može da se ponaša.

"I kao što smo to rekli našim ljudima, isto smo rekli i njima. Zato ja očekujem da ponuda bude ozbiljnija, odogovrnija, razumnija i da onda imamo o čemu da odlučujemo. Ta odluka koju budemo donosili svakako neće biti laka", rekao je Vučić i dodao da "i ako unaprede tu odluku, da zbog nje niko neće biti srećan".

Potpredsednik Vlade Srbije rekao je i da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade.

Premijer Srbije Ivica Dačić podsetio je da je insistirao na produžetku dijaloga, ocenivši da se za devet dana, odnosno do sledeće runde dijaloga ne može mnogo uraditi osim da se apeluje da se dođe do kompromisa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: NIje bilo ponuđeno ništa

Izvor: Akter, 24.Mar.2013

Aleksandar Vučić kaže da u sedmoj rundi pregovora sa Prištinom Srbiji nije bilo ponuđeno ništa i da se nada da će joj u nastavku biti ponuđeno "bar nešto"

Nastavak na Akter...

Vučić: Umesto ništa, očekujemo bar nešto

Izvor: S media, 24.Mar.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiji u Briselu, u sedmoj rundi razgovora sa Prištinom nije bilo ponuđeno ništa i da se nada da će joj u nastavku dijaloga 2. aprila biti ponuđeno "bar nešto"..."Mi smo ponudili mnoge ustupke, koncesije i kompromise a zauzvrat smo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.