Uhapšen beogradski silovatelj

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen beogradski silovatelj

Beograd -- Beogradska policija, posle dužeg operativnog rada, uhapsila je pripadnika Vojske Srbije koji se sumnjiči za devet silovanja u glavnom gradu, pišu Novosti.

Prema pisanju tog lista, uhapšen je D.G. (31), koji je rodom iz banatske Bele Crkve. Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku će biti priveden dežurnom istražnom sudiji.

Kako saznaju "Novosti", silovatelj je prilazio žrtvama na autobuskim stanicama kod Mostarske petlje, Sajma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i drugih stajališta i napadao žrtve uglavnom u kasnim noćnim i ranim jutarnjim satima.

"Osumnjičen je za silovanja i pokušaje ovog krivičnog dela od prošle do ove godine", kaže izvor "Novosti" blizak istrazi i dodaje: "Prilazio je ženama s leđa, dok su se kretale stepenicama i uz upotrebu fizičke snage obarao ih na zemlju i silovao ih."

Prema policijskim saznanjima, koja su potvrđena DNK analizom, ali i prepoznavanjem, nije birao doba žrtava. Na njegovoj meti našle su se dvadesetogodišnjakinje, ali i sredovečne žene. Prema nekim operativnim podacima, postoje indicije da je sa silovanjima počeo još 2010. godine.

Jedna od poslednjih žrtava bila je devojka od 22 godine, koju je napao 11. novembra oko 22.30 sati kod Mostarske petlje. Oborio ju je na zemlju i pokušao da je siluje, ali su ga sprečili slučajni prolaznici.

Prema pisanju "Novosti", uhapšeni D.G. je oženjen i otac je dvoje dece. Supruga mu se drugi put porodila ove godine, pre četiri meseca.

Kako nezvanično saznaju "Novosti", među žrtvama njegove pohote našla se i jedna policijska službenica, koja je, srećom, uspela da se odbrani. Policajka je radila u obližnjoj policijskoj stanici Savski venac.

Ubrzo posle poslednjeg napada, sredinom novembra ove godine, operativci beogradske policije odlučili su da mu pripreme zasedu i namame ga. Akcija je uspela i on je pretprošle noći uhapšen u Beogradu.

Kako nezvanično saznaju "Novosti", njega je juče nekoliko žrtava prepoznalo i identifikovalo u prostorijama beogradske policije u prisustvu nadležnog tužioca. U beogradsku policiju u sredu su došle i neke njegove kolege, koje su ponudile pomoć u rešavanju ovog slučaja.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen beogradski silovatelj, otac dva maloletna deteta

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2013

Beogradska policija je uhapsila pripadnika Vojske Srbije, D.G. (31) iz banatske Bele Crkve, koji se sumnjiči za devet silovanja u glavnom gradu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.