UHAPŠENA SLUŽBENICA VOJSKE ZBOG MITA: Na računu otkrivena BASNOSLOVNA suma nova, privedeni i muž i ćerka

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2022, 17:53

UHAPŠENA SLUŽBENICA VOJSKE ZBOG MITA: Na računu otkrivena BASNOSLOVNA suma nova, privedeni i muž i ćerka

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa pripadnicima Vojne policije, prema nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su vojnu službenicu V. S. (60) zbog sumnje da je počinila krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su i njen suprug R. S. (62) i njihova ćerku G. S. R. (40) zbog sumnje da su počinili krivično delo primanje mita u pomaganju i još šest osoba zbog sumnje da su davali mito.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Zbog sumnje da su počinili krivično delo davanje mita uhapšeni su V. P. (64), bivše odgovorno lice PD "VinProm Plus" doo iz Niša, N. B. (41), odgovorno lice PD "Energo Lab" doo Kragujevac, R. B. (71) i D. B. (37) zaposlene u PD "Energo Lab", J. P. (38), zaposlena u PD "Ibrea" doo Gornji Milanovac i V. M. (68) zadrugara OZZ "Balkan" Crna Trava.

Sumnja se da je V.S. u periodu od 28. maja 2018. do 29. aprila 2022. godine, privilegovala navedena pravna lica u postupku javne nabavke "Tekuće popravke i održavanje zgrada i objekata", a od njih, zauzvrat, primala poklone u vidu uplata novca na svoj tekući račun i na tekuće račune članova svoje porodice R.S. i G.S.R. u ukupnom iznosu od 578.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Niš, uhapšena službnica vojske zbog sumnje da primila mito

Izvor: RTS, 23.Jun.2022

Zbog sumnje da je primila mito, u Nišu je uhapšena službenica Vojske Srbije V. S. U policijskoj akciji uhapšeni su i njen suprug i ćerka kao i još šest osoba. . V. S. (1962) se tereti za krivično delo primanje mita, a njen suprug R. S. (1960) i njihova ćerka G....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.