Izvor: JUGpress.com, 03.Jun.2021, 23:05

U vojnoj bazi kod Bujanovca počela vežba “Platinasti vuk”

BUJANOVAC

U bazi „Jug“ kod Bujanovca danas je počela vežba „Platinasti vuk 21“ u kojoj učestvuju pripadnici Vojske Srbije i oružanih snaga iz devet drugih država.

Ove godine na vežbi učestvuju pripadnici oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Mađarske, Rumunije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Velike Britanije, Francuske i Srbije.

Vežba će trajati do 18. juna i na njoj će se uvežbavati taktike, tehnike i procedure >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sa neubojitim oružjem prilikom angažovanja u multinacionalnim operacijama.

Cilj vežbe je unapređenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja oružanih snaga partnerskih zemalja na taktičkom nivou u toku izvršenja operacije podrške miru u multinacionalnom okruženju.

„Platinasti vuk“ je vežba koje se izvodi u Srbiji od 2014. godine sa idejom da se osim neposredne pripreme za učešće u multinacionalnim operacijama da podsticaj za razvoj baze „Jug“ kao regionalnog centra za obuku.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.