U Pljevljima zabranjena akademija povodom 100 godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Izvor: Vostok.rs, 26.Okt.2018, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pljevljima zabranjena akademija povodom 100 godina od ujedinjenja Srbije i Crne Gore

Vlast u Pljevljima koju predvodi Demokratska partija socijalista, a u kojoj su još i Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate, zabranila je Svečanu akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i 100 godina od oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije, a koja je trebalo da se održi večeras u Domu Vojske, prenosi IN4S.

Akt o zabrani potpisao je opštinski sekretar za kulturu Mersudin Halilović, inače član stranke Socijaldemokrate predsjednika crnogorske Skupštine Ivana Brajovića.


Organizator skupa Srpski kulturni centar „Patrijarh Varnava“ iz Pljevalja ranije je za održavanje skupa zatražio salu Doma kulture što nije odobreno, ali je odobrena sala Doma Vojske.


U aktu koji je u danas uručen organizatoru zabranjuje se korišćenje i sale Doma Vojske, uz izgovor da je korišćenje sale zatraženo samo za Akademiju povodom krsne slave grada Svete Petke i obrazloženje: „Obavještavamo Vas da povlačimo saglasnost o ustupanju sale Doma Vojske Crne Gore za navedenu Svečanu akademiju, zato što je događaj koji planirate, po svojoj sadržini suprostavljen državnim tekovinama Crne Gore i nije primjeren ni istorijskom ni savremenom trenutku Crne Gore i Pljevalja“.


Inače, svečanosti povodom Svete Petke i oslobođenja i ujedinjenja Crne Gore i Srbije održavaju se u Pljevljima već decenijama, jer je ovaj grad na taj datum, 27. oktobra, dva puta oslobođen – 1912. godine od Turske i 1918. godine od Austrugarske.


Na Akademiji je trebalo da govori i njegovo preosveštenstvo episkop mileševski Atanasije, predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća Crne Gore Momčilo Vuksanović, akademik Ljubomir Zuković, a u kulturnom programu nastupe brojni izvođači iz Crne Gore, Srbije i Republike Srpske.

Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

GAZE PO PRECIMA: Crna Gora se stidi ujedinjenja sa Srbijom dok gosti Haradinaja

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2018, 12:51

Vlasti u Pljevljima stopirale održavanje Akademije povodom veka od oslobođenja Crne Gore. Skandalozno obrazloženje: Ovaj događaj nije primeren trenutku u kome je Crna Gora LOKALNA vlast u Pljevljima, koju predvodi Demokratska partija socijalista, zabranila je svečanu akademiju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.