U NAREDNIH 30 DANA SUSPENDOVAN IZVOZ DOMAĆEG NAORUŽANJA: Razlozi za to su više nego opravdani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 17:04

U NAREDNIH 30 DANA SUSPENDOVAN IZVOZ DOMAĆEG NAORUŽANJA: Razlozi za to su više nego opravdani (VIDEO)

Više naoružanja za Vojsku Srbije u 2023. godini

Ministar odbrane Miloš Vučević potvrdio je juče da je Vlada Srbije usvojila zaključak na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao vrhovnog komandanta o suspendovanju izvoza naoružanja i vojne opreme u narednih 30 dana iz namenske industrije.

Vučević je rekao da će prioritet u isporuci iz fabrika odbrambene industrije imati Vojska Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čime će se, kako kaže, dodatno ojačati kapaciteti države, odnosno Vojske Srbije. Vučević je dodao i to da je uzeto u obzir razumevanje svih okolnosti koje nas okružuju i sve one činjenice koje su relevantne po pitanju procene bezbednosti naše države.

Predsednik Srbije je u gostovanju na televiziji Pink izjavio i da je Srbija od Sjedinjenih Američkih Država kupila 116 terenskih vozila Humvee, a da je od tog broja već 66 Humvija već isporučeno kopnenoj Vojsci Srbije. Više o tome saznajte u odličnom videu ispod.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.