Tužilaštvo nije dobilo izveštaj o padu helikoptera

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo nije dobilo izveštaj o padu helikoptera

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da im do sada nisu stigli nikakvi izveštaji stručnih komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera.

Komisija za ispitivanje pada helikoptera Mi-17, koju je formirao načelnik Generalštaba Vojske Srbije, završila je rad i podneće izveštaj zameniku višeg javnog tužioca u Beogradu, saopšteno je juče iz Ministarstva odbrane.

Kako je Beti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rečeno, Tužilaštvo preduzima radnje u okviru predistražnog postupka na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj. "Postupajući zamenik javnog tužioca izvršio je uviđaj, očekuju se izveštaji komisija, prikupljaju se i proveravaju i drugi podaci (od Kontrole leta i dr.), na osnovu kojih će Javno tužilaštvo doneti odluku da li postoji osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo čija je posledica pad helikoptera sa smrtnom posledicom više osoba", rečeno je Beti u Tužilaštvu.

Ukazali su da sadržaj pojedinih akata, izveštaja i iskaza eventualno osumnjičenih osoba, svedoka i veštaka, Tužilaštvo zbog tajnosti istrage neće saopštavati medijima.

Komisija za ispitivanje pada helikoptera je imala zadatak da utvrdi okolnosti udesa helikoptera Mi-17, u petak 13. marta u kojem je poginulo sedam ljudi, i eventualnu odgovornost vojne organizacije. U sastavu Komisije bila su šestorica pripadnika Vojske Srbije, eksperti za relevantne oblasti - od upotrebe snaga, preko održavanja vazduhoplova do osposobljenosti posade.

Izveštaj komisije očekuje se 30. marta.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Tužilaštvo: Stigao izveštaj o padu helikoptera

Izvor: Kurir, 20.Mar.2015, 14:19

BEOGRAD - U Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je stigao izveštaj vojne komisije o uzrocima pada vojnog helikoptera u reonu Aerodroma "Nikola Tesla", u kojem je život izgubilo sedam osoba...U informaciji Tužilaštva koja je dostavljena Tanjugu se dodaje da će tužilaštvo analizirati i prikupiti...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.