Tradicionalni sportski susret visokih oficira Srbije i Mađarske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 08:31

Tradicionalni sportski susret visokih oficira Srbije i Mađarske

Tradicionalno sportsko nadmetanje generala i visokih oficira Vojske Srbije i Mađarske vojske u malom fudbalu održano je na terenima Fudbalskog kluba TSC u Bačkoj Topoli.

Utakmica je odigrana u fer i prijateljskoj atmosferi, dajući tako doprinos daljem jačanju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Mađarske, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Zato se navodi, rezultat je bio u drugom planu, a ovoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << puta je pobedu ostvarila ekipa Mađarske vojske.

Goste je predvodio komandant Mađarske vojske general-potpukovnik Romulus Rusin-Sendi, a našu ekipu zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković.

Bila je ovo 12. fudbalska utakmica generala i visokih oficira Vojske Srbije i Mađarske vojske.

Ova sportska nadmetanja održavaju se od 2015. godine, naizmenično u Srbiji i Mađarskoj, i predstavljaju samo jednu od brojnih bilateralnih aktivnosti dveju vojski koje se realizuju sa ciljem jačanja međusobnog poverenja i dobrosusedskih odnosa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.