Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Tenkisti Vojske Srbije otputovali su sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusku Federaciju, gde će na poligonu Alabino učestvovati na "Međunarodnim vojnim igrama 2019". Naše tenkiste na put je ispratio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.
Poželevši im, u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, kao i u svoje ime srećan put, general Simović je istakao da je pred njima važan zadatak.

"Pre polaska na ovaj izuzetno složen zadatak, kada znate da ćete odmeravati snage sa velikim svetskim silama u znanju, tehnici, spretnosti, brzini, snalažljivosti i dovitljivosti, morate biti ponosni što imate priliku da predstavljate svoju zemlju. Uradite to kao i do sada, časno, dostojanstveno i pošteno. Uveren sam da ćete na takmičenju dati sve od sebe i pokazati ono što ste uvežbavali. U svakom trenutku pronosite duh svojih predaka. Uzdignute glave koračajte napred u pobedu", poručio je komandant Kopnene vojske.
Naše tenkiste na jednom od najvećih vojnih sportskih takmičenja, predvodiće komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović i potpukovnik Rade Adamović, koji je rukovodilac ekipe za Tenkovski biatlon.
Na ovogodišnjem takmičenju, 21 pripadnik Vojske Srbije učestvovaće u disciplini "Tenkovski biatlon". Pripreme tenkovskih posada počele su 21. maja i realizovane su na tenku T-72 na poligonima Vojske Srbije.
Nakon velikog truda i uvežbavanja svih pojedinaca i selekcije, izabrane su posade koje će predstavljati našu vojsku. Nadmetanje u najatraktivnijoj disciplini trajaće do 17. avgusta.
Pripadnici Vojske Srbije, ove godine, na Međunarodnim vojnim igrama učestvuju u disciplinama "Tenkovski biatlon", "Vojni reli" i "Snajperska granica".
Prve dve discipline realizuju se u Ruskoj Federaciji, a treća u Republici Belorusiji. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TENKOVSKI BIATLON: Tenkisti Vojske Srbije ispraćeni na Međunarodne vojne igre

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019

Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde će na poligonu Alabino učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama 2019. Tenkisti Vojske Srbije otputovali su rano jutros sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u Rusiju gde...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.