Svrljiška sela dobila struju

Izvor: Studio B, 12.Dec.2014, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svrljiška sela dobila struju

Posle 12 dana, najudaljenija sela u svrljiškoj opštini, dobila su struju. U pojedinim mahalama napon je slab, mada ima i povremenih isključenja, pa su na terenu i dalje monteri Jugoistoka.

Snabdevanje životnim namirnicama se normalizuje, a staračka domaćinstva obilaze vojni lekari, javlja RTS..

Struja je obradovala dva jedina đaka u selu, brata i sestru Lanu i Nenada, koji su se kažu uželeli crtanih filmova, mada im društvo u kući svakodnevno pravi pile Pahuljica >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koje su, kako trvde, spasili hladnoće.

Do susednog Bučuma, najsigurnije je terenskim vozilom ili peške. Kroz smetove i po ledu, u najudaljenija svrljiška sela stigao je i poštar, pa se neko radovao struji, a neko penziji. U domu Milojkovića žive Žarko i Vukadinka. Odavno su u osmoj deceniji života.

Led i sneg okovali su polja, prilazne puteve i dvorišta. Do staračkih domaćinstava probili su se vojni lekari, da ukažu pomoć i dostave lekove.

Muka je naterala ljude da se snađu bez struje, pa kada ponestanu i sveće tu je kažu, starinski recept.

Uz plamen sveće ili petrolejke prelo se i plelo ovih dana, jer dok ovde podno Tresibabe ne otopli, u 30 kilometara udaljeni Svrljig se, kažu, silazi samo ako se mora.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.