Svečani doček za predsednika Jermenije, pa sastanak sa Vučićem

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani doček za predsednika Jermenije, pa sastanak sa Vučićem

Ispred Palate "Srbija" priređen je svečani doček za predsednika Jermenije Armena Sarkisjana. Usledio je sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, nakon čega će biti održan i sastanak delegacija dve zemlje.
Vučić je za gosta iz Jermenije priredio svečani doček uz intoniranje himni dve zemlje i postrojenu Gardu Vojske Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Potom su dvojica predsednika započela tet-a-tet sastanak, a planiran je i plenarni sastanak delegacija Srbije i Jermenije.
Nakon toga, predsednici će se obratiti medijima.
Sa jermenskim predsednikom sastaće se i premijerka Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković. 
Drugog dana posete, predviđena je ceremonija polaganja venca na Jermenski hačkar – spomenik zahvalnosti jermenskog naroda u spomen na sedmoricu pripadnika RViPVO, poginulih 12. decembra 1988. godine dok su prevozili humanitarnu pomoć u zemljotresom nastradalu Jermeniju.
Jermenija je regionalni lider u informacionim tehnologijama i trebalo bi da jedno od ključnih pitanja bude bliža saradnja u upravljanju velikim količinama informacija i veštačkoj inteligenciji. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.