Svečani doček za Zemana, pa sastanak sa Vučićem u Palati Srbija

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečani doček za Zemana, pa sastanak sa Vučićem u Palati "Srbija"

Predsednik Aleksandar Vučić priredio je svečani doček u Palati "Srbija" za češkog kolegu Miloša Zemana, koji boravi u trodnevnoj poseti Srbiji. Usledio je tet-a-tet sastanak dvojice predsednika.
Svečani doček upriličen je uz postrojenu Gardu Vojske Srbije, a Zemana su dočekali i brojni ministri u Vladi.

Usledio je sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvojice predsednika u četiri oka, nakon toga biće organizovan plenarni sastanak delegacija Srbije i Češke.
Delegacije dve zemlje potpisale su bilateralne sporazume u oblasti odbrane i u oblasti inovacija, veštačke inteligencije i robotike.
U sredu će biti otvoren Srpsko-češki poslovni forum.
Zeman je juče stigao u posetu Beogradu, a nakon dočeka na aerodromu "Nikola Tesla" predsednici Srbije i Češke položili su vence na Spomenik braniocima Beograda 1914-1918. na Novom groblju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVEČANI DOČEK ZA ZEMANA: Evo zbog čega je ceremonija održana u holu Palate "Srbija", umesto na platou ispred zgrade

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2019

Za predsednika Češke Miloša Zemana priređen je svečani doček uz crveni tepih, gardu i intoniranje himne.., ali je ova ceremonija održana u holu Palate Srbija umesto kao što je uobičajeno, na platou ispred zgrade...Razlog je što česki predsednik teško hoda, pa je na taj način izbegnuto da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.