Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije biće održana danas u 11.00 časova ispred Doma Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

U prve oficirske činove ove godine biće promovisano 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, dok će u čin potporučnika biti unapređen i jedan kadet iz Angole.

Kako je najavljeno, predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće današnjoj svečanosti.

Na svečanosti će >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << najboljima u rangu biti uručene sablje, dok će najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane biti uručeni pištolji sa posvetom.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA biće dodeljeni paradni bodeži. Pored svečanog defilea, programom su predviđeni i naleti vazduhoplova Vojske Srbije.

Svečanost počinje u 11.00 časova, a od 9.30 do 13.30 čаsovа za saobraćaj će biti zаtvoren Trg Nikole Pаšićа do Terаzijа, deo Dečаnske, od Terаzijskog tunelа do Trgа Nikole Pаšićа, deo Takovske, od uglа sа Kosovskom ulicom do Bulevаrа krаljа Aleksаndrа.

Biće zatvoren i deo Bulevаra krаljа Aleksаndrа, od Knezа Milošа do Resаvske, deo Knezа Milošа, od Krаljа Milаnа do Bulevаrа krаljа Aleksаndrа, kao i deo Vlаjkovićeve, od Trgа Nikole Pаšićа do Kosovske.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.