Sve spremno za promociju najmlađih oficira

Izvor: RTS, 13.Sep.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za promociju najmlađih oficira

Ove godine promocija najmađih oficira Vojske Srbije izgledaće nešto drugačije. Načelnik Vojne akademije Bojan Zrnić rekao je za RTS da će vojnička svečanost biti inovirana znatno bogatijim programom preleta vazduhoplova. Promenjen je vizuelni izgled kadeta i inoviran kulturni deo programa.
Svečanost povodom promocije najmlađih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oficira Vojske Srbije, biće održana u subotu u 11 časova ispred Doma Narodne skupštine Srbije.

Prisustvovaće predsednik Srbije, državno i vojno rukovodstvo, i brojni gosti iz zemlje i inostranstva, a najboljim kadetima Vojne akademije biće uručene oficirske sablje, a najboljim sa Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži.
Ispred Doma Narodne skupštine počela je generalna proba svečanosti. 
Načelnik Vojne akademije Bojan Zrnić rekao je za RTS da će to biti standardna vojnička svečanost koja će u odnosu na prethodne godine biti inovirana znatno bogatijim programom preleta vazduhoplova zahvljujući intervencijama koje su u zadnjih nekoliko godina urađne.

"Imamo mnogo veću flotu vazduhoplova. Oni će ukrasiti ovu svečanost. Inovirali smo kulturni deo programa, uključili smo mnogo više kadeta u sam kulturni program, inovirali smo neke pesme koje će biti novitet", kaže general-major.
Prema njegovim rečima, kadeti će na promociji ponovo imati čizme, čuvene ski pantalone koje imaju sužene nogavice, što je dobar izgled za stroj.
Ova generacija je specifična po tome što u svojim redovima, posle 14 godina, ima vojne geodete koji su odškolovani po najnovijem nastavnom planu i programu, istakao je načelnik Vojne akademije.

"Imamo i prvu generaciju vojnih pilota koji su odškolovani po programu koji je trajao pet godina, oni su izašli sa zvanjem master saobraćajnog inženjerstva i potpuno su osposobljeni za samostalno letenje", rekao je Zrnić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raskoš ispred Narodne skupštine: Pogledajte kako je izgledala generalna proba uoči sutrašnje promocije najmlađih oficira (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019

Svečanosti će sutra prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Ana Brnabić, državno i vojno rukovodstvo, kao i brojni gosti iz zemlje i inostranstva..Ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu danas je održana generalna proba uoči sutrašnje svečanosti povodom promocije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Počela svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije - Prisustvuje predsednik Vučić (FOTO+VIDEO)

Izvor: RTV Pink, 14.Sep.2019, 11:10

Ispred Doma Narodne skupštine Srbije počela je svečanost povodom promocije najmlađih oficira Vojske Srbije kojoj prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, državno i vojno rukovodstvo, gosti iz zemlje i inostranstva i građani.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.