Sve spremno za Munjeviti udar 2021 na Pešteru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2021, 18:05

Sve spremno za "Munjeviti udar 2021" na Pešteru

Na privremenom poligonu "Pešter", više od 2 300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim aktivnostima za združenu vežbu ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije koja će se održati u nedelju, 27. juna.

Na ovoj lokaciji vežbu izvode jedinice Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade, uz upotrebu tenkova, borbenih vozila, artiljerijskih sistema i oruđa, aviona, helikoptera, daljinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pilotiranih vazduhoplova, PVO sistema i naoružanja pešadijskih i specijalnih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežbovnim aktivnostima na Pešterskoj visoravni, koje se realizuju u okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem Munjeviti udar 2021, danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, koji se tom prilikom uverio u visok nivo uvežbanosti i sadejstva svih rodova Vojske Srbije.

Združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem Munjeviti udar 2021“ izvode u sadejstvu jedinice oba vida Vojske Srbije na više lokacija širom zemlje, u cilju provere operativnih sposobnosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost građana Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane: Sve spremno za Munjeviti udar

Izvor: N1 televizija, 25.Jun.2021

Na privremenom poligonu "Pešter" više od 2.300 pripadnika Vojske Srbije nastavlja sa intenzivnim vežbovnim aktivnostima, koje će 27. juna kulminirati združenom vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju napadne operacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.