Sve je u redu, uskoro slećemo

Izvor: Mondo, 14.Mar.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sve je u redu, uskoro slećemo"

Anesteziolog Dževad Ljajić (41) poslednji put supruzi Šefki javio se iz helikoptera Vojske Srbije juče oko 21.40, manje od sat vremena pre pada.

Foto: Tanjug/ Srđan Ilić

On je supruzi poručio da je sve u redu i da očekuje da uskoro slete.

Nakon toga, supruga ga je nekoliko puta zvala, ali joj se javljala sekretarica.

"Poslednju poruku poslala mu je oko šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sati ujutru u kojoj ga je pitala da li je sve u redu, šta se dešava i zašto joj se ne javlja, ali odgovora nije bilo.Oko osam sati su je zvali iz novopazarske bolnice i saopštili joj strašnu vest", priča Dževadov stric Muamer, koji ispred stana Ljajićevih dočekivao veliki broj Novopazaraca koji su došli da izraze saučešće porodici.

Kako kažu, bio je odličan student, u bolnici je radio skoro 15 godina tokom kojih je i specijalizovao anesteziologiju.

Dževadove kolege za njega imaju samo reči hvale. Kažu da je njegovom pogibijom, ali i smrću Miroslava Veselinovića, Novi Pazar doživeo veliki gubitak, piše Blic.

"Dževad i Mićo, kako smo svi zvali Miroslava, su bili sjajni ljudi i još bolje kolege. Uvek spremni da pomognu, da rade i preko svojih smena. Ovo je veliki udarac za Opštu bolnicu i grad, tragedija kakva se ne pamti. Živeli su da pomažu ljudima, a tako su i poginuli. Oni su heroji ovog grada", kaže doktor Kemal Brničanin.

Koliko je doktor Dževad bio spreman da kolegama uvek izađe u susret govori i podatak da kobnog dana nije trebalo da radi, već da je zamenio kolegu i preuzeo njegovu smenu.

"Kako je bio anesteziolog uvek je bio u pripravnosti, uvek je očekivao poziv i nikada mu nije bilo teško da u bilo koje doba dana dotrči u bolnicu i uskoči u operacionu salu", pričaju kolege.

Inače, Dževad je bio i aktivan član humanitarnog udruženja Otvorena ruka koje je pomagalo siromašne i bolesne u Novom Pazaru i okolini.

Dževad je iza sebe ostavio dva sina, Ramiza starog šest godina i Mehmeda koji ima tek dve.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.